Index Vakbarát Hírportál

Húsz év után leváltanák az algyői iskola igazgatóját

2015. július 14., kedd 10:52

Indoklás nélkül utasította el az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetőjének újabb igazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, írja a Délmagyarország.

A lap szerint Iván Zsuzsanna 20 évig vezette az intézményt, a tanárok, a szülők és a diákönkormányzat is őt támogatta, ezért most nagy a felháborodás. 

"Az önkormányzat, a tanárok és a szülők munkájának köszönhető, hogy az iskola a semmiből a régió legelismertebb ökoiskolája lett. Iván Zsuzsanna 20 évig vezette az iskolát, ha alkalmatlan a feladatára, hamarabb leváltották volna. Algyőt a rendszerváltás óta a harmadik polgármester vezeti: az önkormányzatnak is mindig jó volt a kapcsolata az intézménnyel" – magyarázta Bezdán Mihály, az iskola szülői szervezetének egyik vezetője.

Iván Zsuzsanna pályázatát a 33 fős tantestületből 30-an támogatták, a szülői szervezet is egyhangúlag támogatta, és a diákönkormányzat is kiállt mellette, írja a lap.

Az Emmi idén írt ki 5 évre szóló határozott idejű pályázatot az iskola igazgatói posztjára. A korábbi mandátumát kitöltő igazgatónőn kívül még egy ember pályázott a vezetői posztra. Gondáné Pál Ildikó nem tagja az iskola tanári karának, de a lap szerint egyelőre nincs meg a közoktatási vezetői szakvizsgája, de erről azt mondta: nem kizáró ok.

"A köznevelésért felelős államtitkár a beérkezett információk birtokában saját hatáskörben döntött az intézmény jövőbeli működtetéséről és fejlesztéséről – a megújítás jegyében. Ennek értelmében egyik pályázó sem kapott öt évre szóló vezetői megbízást, így az eljárás eredménytelen" – tájékoztatta a Délmagyarországot az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya.

Rovatok