Index Vakbarát Hírportál

Egész este le volt zárva a Déli pályaudvar környéke

2015. július 21., kedd 18:57 | aznap frissítve

Több kézigránátot találtak Budapest I. kerületében, a Krisztina körúton az Attila út és a Maros utca között este hat óra után - közölte az MTI. A környéket 50 méter sugarú körben, teljes körűen lezárták, a környéket kiürítették. A lezárást este tíz óra után oldották fel.

A Déli pályaudvar közelében, a Krisztina körút 39. előtt, földmunkák közben bukkantak a gránátokra. A tűzszerészek egy 42M magyar kézigránátot, egy Vécsey kézigránát-maradványt és egy RPG40 szovjet kézigránátot találtak, amiket központi gyűjtőhelyre szállítanak.

A lezárás három társasház utcára néző lakásaiban élőket érintette, nekik el kellett hagyniuk otthonaikat.

A BKK azt írta, a gyalogosoknak a Vérmező felé volt célszerű kerülniük. A 18-as villamos helyett pótlóbusz járt a Széll Kálmán tér M és a Döbrentei tér között. A villamos rövidített útvonalon a Savoya park és a Döbrentei tér között járt. Az 59-es villamost a teljes vonalon autóbuszokkal pótolták. A 61-es villamos helyett pótlóbusz járt a Széll Kálmán tér M és a Budaörsi út/Villányi út között. A villamosok rövidített útvonalon a Móricz Zsigmond körtér M és a Budaörsi út/Villányi út (és természetesen a Hűvösvölgy–Széll Kálmán tér közötti szakaszon a teljes vonalszakaszon) között vitte az utasokat.

Rovatok