Index Vakbarát Hírportál

Öt nap után találta meg a mentőkutya a bokor alá gurult Ilonát

2015. július 22., szerda 08:28

Egy elég rosszul induló, ám happy enddel záruló sztoriról számol be a Blikk. A főszerepben: Brno, a hős mentőkutya és Ilona néni.

A történet úgy indul, hogy Ilona néni múlt hét kedden szokásos sétájára a közeli kiserdőbe, de elesett, és az ösvényen a bokrok alá gurult. 

A pokoli forróságban, magatehetetlenül feküdt, és csak a vakszerencsében bízhatott: előbb-utóbb rátalálnak. Öt napig kellett várnia, amíg Brno, a mentőkutya a csodával határos módon megtalálta.

Ahhoz ugyanis már túl sok idő telt el, hogy a csapat szagminta alapján keresse az eltűnt asszonyt - árulta el a Blikknek Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője, akitől múlt szombat délelőtt kértek segítséget a váci rendőrök.

Miután átkutattuk az idős nő otthonát, a kutyákkal elindultunk azon az erdei úton, ahol sétálni szokott.

Brno és Nitro úgynevezett légszimattal dolgozott. Ilyenkor óriási területeket futnak be, és amint emberszagot éreznek, egyre jobban pontosítják helyzetüket, és jeleznek gazdáiknak.

Végül Brno, a keverék mentőkutya alig egy óra kutatás után bukkant a teljesen kimerült és kiszáradt asszonyra, akinek már csak órái lehettek hátra. 

A Blikk elérte Ilona nénit, aki az egész mentőakcióból csak annyira emlékezett, hogy legurult az ösvényen, ennél többet nem is szeretett volna mondani. Szerencsére, bár életveszélyben volt, felépült.

Rovatok