Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtotta a bankautomatát és a logóra lövöldözött

2015. július 23., csütörtök 08:44

Még februárban követtek el szokatlan bűncselekményt egy dorogi bankfiók ellen, ami miatt most az ügyészség fegyházbüntetést kér egy előzetesben lévő 44 éves férfi ellen.

A rongálás és a kapcsolódó tényállások motivációja nem igazán derül ki a Komárom-Esztergom Megyei Ügyészség közleményéből, pedig az elkövetés érdekes kérdéseket vetne fel, hiszen bankok ellen általában nem azért követnek el bármit is, mert annyira gyűlölik a pénzt, hanem ellenkezőleg, mert igencsak szeretik.

Ehhez képest február 25. éjszakáján a benzinnel, öngyújtóval és távcsöves pisztollyal felszerelkezett férfi nem megcsáklyázta, feltörte, esetleg kisteherautóval kiszakította a falból a bankautomatát, hanem lelocsolta és felgyújtotta. Az annak rendje és módja szerint ki is égett, a benne lévő pénz pedig megrongálódott: az annyi mint 5.043.000 forint.

A férfi ezután elővette a pisztolyt, háromszor rálőtt a bankfiók külső bejárati üvegajtajára, két lövéssel pedig az ajtó felett lévő logót terítette le. Az okozott kár mellett a vád része az is, hogy a férfi a házának alagsorában kialakított egy titkos lőteret; a hatástalanítva vásárolt öt fegyverét is itt élesítette. Az előzetesben lévő férfire a járási ügyészség fegyházbüntetés kér.

Rovatok