Index Vakbarát Hírportál

Kisbabát mentett ki a tűzforró autóból a tatai rendőrnő

2015. július 31., péntek 18:09 | aznap frissítve

Egy babát mentett ki egy rendőrnő az egyik autóból a kánikula idején - tudta meg a Kisalföld.hu. Az egyik tatai utcában parkoló autóban legalább hatvan fok lehetett, a nyolc hónapos kislány elkeseredett sírására figyelt fel egy járókelő. A baba úgy izzadt, mintha egy vödör vízzel öntötték volna le - mondta Berényi Orsolya törzsőrmester, a megmentő. A készenléti rendőrök tonfával törték be az autó ablakát. Bár nem esett baja, mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték megfigyelésre. 

"A pici nagyon sírt, amikor odaérkeztünk a kollégámmal" – mondta a Kisalföldnek Berényi Orsolya. A Kisalföld úgy értesült, hogy az édesanya ellen, aki az autóban hagyta a gyereket, nem indult eljárás.

Egy angyal

Berényi Orsolyának nem ez volt az első életmentő akciója. Tavasszal egy tatai tűzesetnél segített kimenekíteni egy lakásból több embert.

Az eset szerencsésen végződött, pedig lehetett volna nagyobb baj is, akár abban a nyitrai balesetben, amiről július 22-én számoltunk be. Ekkor az autóban felejtett kétéves kislány életét vesztette a hőség miatt.

Jövő héten érkezik az újabb hőhullám, kérjük, figyeljenek oda embertársaikra!

Rovatok