Index Vakbarát Hírportál

Tanár sem lehet az algyői iskolában a leváltott igazgató

2015. augusztus 13., csütörtök 12:47

Iván Zsuzsannának, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola júliusban leváltott igazgatónőjének távoznia kell az intézményből, miután a köznevelési államtitkárság ahhoz sem járult hozzá, hogy ideiglenes vezetői megbízással betöltse a pozíciót az új pályázat kiírásáig - adta hírül a Délmagyar.hu. A munkaviszonya így megszűnik, ezért nem maradhat az iskolában - írja az ex-igazgatónő a Facebookra is felkerült búcsúlevelében. 

Iván Zsuzsanna pályázatát annak ellenére nem fogadta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy húsz éve vezette az iskolát, a 33 tagú tantestületből 30-an megszavazták, továbbá a szülői szervezet és a diákönkormányzat is támogatta. A pályázaton egyébként nem született nyertes, a kihívó Gondáné Pál Ildikó pályázatát szintén elutasították, és mivel Iván nem kapta meg a vezetői megbízást sem, az algyői tanárok azt sem tudják, kinek a vezetésével kezdik az új tanévet augusztus 24-én. 

A Délmagyar információi szerint a volt igazgató alapvetően biológia-technika szakos tanár lenne, de ezzel a párosítással nem tudnának neki megfelelő óraszámot biztosítani, ezért az igazgatói szék vagy az ideiglenes vezetői megbízás híján mindenképpen mennie kell. Állítólag próbálnak naki valahol máshol új állást találni, amit kötelező lesz elfogadnia, különben kikerül a rendszerből. 

A szülői szervezet egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó belenyugodni a döntésbe. Csak annyi választ kaptak a minisztériumtól, hogy nem kötelesek megindokolni a leváltást, ráadásul fogalmuk sincs, ki vezeti majd tovább az intézményt, ahol a gyerekeik tanulnak. A Délmagyar megkérdezte az EMMIT, hogy ki lesz majd az új igazgató, illetve hogy milyen állást tudnak találni Iván Zsuzsannának a tanév kezdete előtt két héttel, de egyelőre nem kaptak választ. 

Rovatok