Index Vakbarát Hírportál

Lebontották Székkutas legendás kocsmáját

2015. augusztus 24., hétfő 13:30

Elbontották a székkutasi Sztráda büfét, írja a Délmagyar.hu. A település legendás ivója útjában állt a most épülő 47-es főútnak, és közlekedésbiztonsági szempontból is aggályos volt a léte. 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kisajátította az épületet, ami ezután még jó darabig a helyén maradt, mert viták voltak a tulaj és az NIF között. Mostanra azonban megegyeztek, és a kocsmát lebontották. 

A törzsvendégek a bontás előtti éjszaka még elbúcsúztak kedvenc kocsmájuktól, volt aki megkönnyezte a bontást és gyertyát is gyújtott. Székkutas közösségi oldalán megosztotta az embereket a kocsma megszűnése: sokan arról sztoriztak, hogy milyen jókat buliztak a Sztrádában, egy nő megemlékezett róla, hogy itt született a férje. Mások amiatt panaszkodtak, hogy a kocsma ittas vendégei a közeli rendelőbe és művelődési házba jártak vécére az ottani takarítónő bánatára. A Sztráda útvonalán járó biciklisek is inkább örültek a bontásnak, mivel állítólag a helyiségből kitámolygó részegek gyakran ráestek az arra haladó kerékpárokra. 

Rovatok