Index Vakbarát Hírportál

A kormányszóvivő szerint önmagukat teszik áldozattá a menekültek

2015. augusztus 28., péntek 14:42

Kovács Zoltán péntek reggel a TV2 Mokka című reggeli műsor vendége volt, Demcsák Zsuzsa rögtön az idei nyár talán legsokkolóbb híréről, a magyar rendszámú furgonban talált 71 halott menekültről kérdezte

A kormányszóvivő sajnálatos tragédiának nevezte a történteket, majd többszöri nekifutásra elmondta, hogy idén már kétszer annyi embercsempészt fogtak, mint tavaly. 

Kovács ezután értetlenkedve tette fel a költői kérdést: „bűnözők hogyan használhatják ki azt, ami teljesen abnormális módon alakult ki a magyar határnál”. Ezt a labdát nem volt nehéz lecsapni, Demcsák hozta is a kötelezőt: „talán álnaiv kérdés volt, amit föltett, hiszen nyilvánvaló, hogyha valaki menekül, akkor kihasznál minden lehetőséget, ezt pedig kihasználják azok, akik ebből nyerészkednek". 

A könnyen bevitt tus után Kovács olyat tett, ami saját bevallása szerint nem szokott: belevágott a beszélgetőpartnere szavába. És ha már ennyire lendületbe jött, vastagon aláhúzva jelentett ki olyasmit, amit akár Csurka István is mondhatott volna: 

Egyet értsünk meg végre. Görögországban már nincs háború. Macedóniában már nincs háború. Szerbiában nincs háború, és nálunk sincs háború. Nincs mi elől menekülni. Innentől kezdve kihasznált, vagy önmagukat áldozattá tevő emberekről van szó

Ezen nincs mit szépíteni.

A kormány szóvivője szerint nincs miért menekülni, aki mégis menekül, az áldozattá teszi önmagát. Vagyis a magyar rendszámú kisbuszban megfulladt 71 menekült (köztük 8 nő és 4 gyereke) legközelebb jobb, ha gondolkodik, mielőtt áldozattá teszi magát. 

Kíváncsian várjuk, a kormányszóvivő szavainak milyen folytatása lesz. 

Ha hallgatná még egy kicsit, itt megteheti: 

Rovatok