Index Vakbarát Hírportál

Új menekülttábort húznak fel Szentgotthárdon

2015. szeptember 12., szombat 09:40

A körmendi rendészeti szakközépiskola udvara után most a Szentgotthárdon, az ipari park területén állítanak fel újabb menekülttábort. A létesítményt 400 ember befogadására tervezik, és az építés szombat reggel már meg is kezdődött - mondta el Huszár Gábor, a város polgármestere az MTI-nek. 

Huszárt pénteken tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról, hogy szombaton reggel kezdik az építést, ami a tervek szerint egy napig tart majd. A polgármester még aznap este telefonon tájékoztatta erről a képviselő-testület tagjait, jelenleg pedig a helyszínen tartózkodik. 

A menekülttábor Szentgotthárd lakott területétől viszonylag távol, Rábafüzes felé félúton helyezkedik el, maga az ipari park pedig őrzött terület. Ráadásul az ipari parktól néhány száz méterre már ott van Ausztria, ezért nem számítanak arra, hogy a menekültek közül sokan feltűnnének Szentgotthárd belvárosában. A polgármester szerint így nem valószínű, hogy a tábor megzavarná a város lakóinak nyugalmát. Hozzátette, hogy mivel az ide érkezők között sok lesz a kisgyermekes család, szükségük lesz karitatív szervezetek közreműködésére is. 

Rovatok