Index Vakbarát Hírportál

Társai mentették meg az életét egy dunaújvárosi fiúnak

2015. október 3., szombat 10:17

Rosszul lett egy középiskolás fiú a tornaórán - csak társai lélekjelenlétének köszönheti, hogy életben van.

A fiú a duaújvárosi Bánki Donát Szakközépiskolában, egy tornaórán futott éppen, amikor összeesett. Három osztálytársa azonnal látta, hogy nagy a baj, szóltak a tornatanárnak, hogy hívjon mentőt, és nekiláttak az újraélesztésnek: szívmasszázst és mesterséges lélegeztetést alkalmaztak. Egyikük a Blikknek elmondta, hogy a jogosítványhoz szükséges elsősegély-tanfolyamon tanulta, mit kell tenni ilyen helyzetbenm, de nem gondolta, hogy egyszer élesben is szüksége lesz majd tudására.

Más ilyen előképzettségem nincs, de a tanfolyamon tanultaknak köszönhetően pontosan tudtam, mit kell tennem. Nekikezdtem a mesterséges lélegeztetésnek, Pali pedig a szívmasszázst végezte, egészen addig, amíg a mentők meg nem érkeztek. Telefonon kaptunk segítséget tőlük, bár addigra már nagyban zajlottak az események.

Az eset olyan súlyos volt, hogy a diszpécser mentőhelikoptert is küldött a helyszínre, ami úgy tudott leszállni, hogy a szerencsétlenül járt diák társai leállították a forgalmat a négysávos Dózsa György úton. A fiút végül nem a helikopter, hanem egy mentőautó vitte kórházba, ahol azóta mélyaltatásban tartják.

A rosszul lett fiú családjának kérésére az orvosok nem adnak tájékoztatást állapotáról.

Rovatok