Index Vakbarát Hírportál

Húsvágó bárddal rabolták ki a menekülteket

2015. október 8., csütörtök 09:14

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt négy rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás miatt egy 40 éves, előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen, aki nyáron Győrben egy eddig ismeretlen társával együtt kirabolt négy afgán menekültet.

A vádlott a győri vasútállomáson azzal ment oda az afgánokhoz, hogy a Győrhöz közeli befogadó állomáshoz viszi őket, majd a helyszínre hívta a társát. A megérkező autóba belülő sértetteket azonban egy külterületi erdős részre vitték, ahol kiszállították őket a kocsiból. A vádlott társa az egyik menekültet az autóhoz nyomta, fejéhez húsvágó bárdot szorított, míg a vádlott egy gázspraynek tűnő tárgyat tartott a kezében, így kényszerítve a menekülteket értékeik átadására.

Két afgántól 248 ezer forintot, illetve 155 ezer forintnak megfelelő eurót vettek el, valamint értéktárgyakat, azonban a másik két menekülttől elvett tárgyak mennyisége és értéke ismeretlen. Miután a vádlottak távoztak a helyszínről, a menekültek gyalog mentek vissza Győrbe feljelentést tenni.

Az Index menekülttérképe itt elérhető.

Rovatok