Index Vakbarát Hírportál

Lagzi Lajcsi a kitüntetéseket is bukhatja

2015. október 10., szombat 08:15

Galambos "Lagzi Lajcsi" Lajos két állami kitüntetést is kapott, viszont ha elítélik, mindkettőtől megfoszthatják - írja a Bors.

Lajcsi 2001-ben és 2006-ban kapott állami kitüntetést.

vehette át, viszont a kitüntetések adományozását leíró törvények szerint ha valaki érdemtelenné válik a kitüntetésre, attól vissza kell vonni a megtiszteltetést. Mostanában nagyon úgy tűnik, hogy Lajcsi érdemtelenné vált.

Ha ön most azon gondolkozik, hogy lehet az, hogy Galambos Lajos a zene ellen elkövetett összes merénylete ellenére két állami díjat is kapott, akkor kapaszkodjon meg. A Bors szerint ugyanis Lajcsi korábban arról is mesélt, hogy szinte minden, 1990 környékén aktív politikai párt megkereste azzal, hogy nem akar-e a színeikben indulni. Lajcsi azonban az apjának megígérte, hogy a család nyugalma érdekében távol tartja magát a politikától.

Galambos nem az egyetlen lenne, akitől visszavonnák a pénzjutalommal egyébként nem járó kitüntetéseket: Farkas Péter olimpiai bajnoktól 2010-ben vonták vissza az 1992-ben neki adományozott Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, mikor hét év fegyházbüntetésre ítélték .

Rovatok