Index Vakbarát Hírportál

Boross Péter most más arculatú népeknek nevezi a menekülteket

2015. október 22., csütörtök 06:59

Boross Péter volt miniszterelnök újra állást foglalt menekültügyben. Boross a Heti Válasznak adott interjúban beszélt a jelenlegi helyzetről, és magyarázta a korábbi a kijelentéseit.

Boross a következőket állította most: " ízetlen ostobaság" összevetni a mostani migrációs hullámot az 1956 utáni emigrációs hullámmal. Szerinte inkább a II. világháborús helyzettel kell összehasonlítani a mostani szituációt, és 1939-ben vagy 1944-ben bizonyítottuk, hogy befogadunk menekülteket. De nagy a különbség.

Segítettünk, de nem más földrészek más arculatú népein.

A Heti Válasz újságírója felhívta Boross figyelmét arra, hogy "a más arculatú népek" kifejezéssel vigyázni kell, és Borossnak nem is olyan rég akadt problémája a menekültes kijelentéseivel. A volt kormányfő ugyanis, aki most a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, augusztus közepén a Magyar Hírlapnak nyilatkozva abban látta a problémát, hogy hogy "az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába", akiknek "nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is."

A dologból médiahatósági eljárás lett, a Médiatanács szerint a volt miniszterelnök mondatai alkalmasak lehettek a bevándorlókat érintő megtévesztő, sztereotip vélemények felerősítésére.

Boross most közölte, hogy hivatalos értesítést nem kapott, eszébe sem jutott, hogy valaki úgy magyarázza a mondatait, hogy "alacsonyabb rendűnek gondolom ezeket az embereket". Mindenesetre nem kér bocsánatot, és a Heti Válaszban is elejtett egy bőrszínre célzó megjegyzést.

A fehér civilizációnak - ilyet szabad mondani? -, de elsősorban az Egyesült Államoknak van felelőssége abban, ami a Közel-Keleten történik, mert ők idézték elő a zűrzavart.

Az interjúban Boross nemcsak a menekültekről beszélt. Kiderült, hogy

Rovatok