Index Vakbarát Hírportál

Sosem szabadulhat a magyarbánhegyesi gyilkos

2015. október 28., szerda 11:52

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a férfit, aki tavaly májusban Magyarbánhegyesen megölte korábbi élettársa két családtagját, a nőt és egy másik rokonát pedig szintén meglőtte.  A Gyulai Törvényszék ítélete szerint a vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra, írja az MTI.

A 48 éves vésztői T. Lajos öt éve ismerkedett meg későbbi élettársával, 2009-ben kislányuk is született. A férfi féltékeny volt, egyre agresszívebben viselkedett az asszonnyal, vaslapáttal és nyújtófával is verte. A nő ezért 2014 elején kislányával visszaköltözött a szüleihez Magyarbánhegyesre, gyermekelhelyezési pert is indított, amelyben neki ítélték az akkor négyéves kislányt. 

Amikor T. Lajos megtudta, hogy a nő ismét kapcsolatba került volt társával, elhatározta, hogy mindkettejüket megöli. 2014. május 15-én Magyarbánhegyesre utazott, és egy pisztollyal háton lőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt.

A nőt négyszer hastájékon lőtte, ezzel maradandó testi fogyatékosságot okozva. A nő édesanyját deréktájékon lőtte, ő is belehalt sérüléseibe. T. Lajos meglőtte az anya élettársát is, aki szintén maradandó fogyatékosságot szenvedett. 

A lövöldözés után a férfi magához vette kislányát és Békéscsabára távozott, ahol találkozott a másodrendű vádlottal, T. Magdolnával, aki segített neki Vésztőre vinni a kislányt, valamint a gyilkos fegyvert a Kettős-Körösbe dobta. 

T. Lajost előre kitervelten, aljas szándékból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőfegyver engedély nélküli megszerzésével elkövetett, lőfegyverrel való visszaélés miatt ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre. T. Magdolnát bűnpártolás miatt egy év, a végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A vádlottak védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Rovatok