Index Vakbarát Hírportál

Alig hozták helyre, máris ellopták a 10 napja kitett zalai rendőrautó-táblát

2015. november 2., hétfő 11:39

Először csak megrongálták, a helyreállítása után néhány nappal viszont már el is lopták Zalában, a 76-os út mellől azt a rendőrautót formázó táblát, amelyet a balesetek megelőzésére tettek ki a rendőrök, írja az MTI.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délelőtt a tábla mellett tartott volna sajtótájékoztatót, ám miután szombatra virradóra a mérethű táblát ellopták, a tájékoztatót a főkapitányság épületében rendezték meg.

Anti András, a rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerint balesetmegelőzési célja volt a táblának, hiszen a 76-os főút Alsónemesapáti közelében lévő kanyarjában főként rossz időben rendszeresek a balesetek. Amíg a tábla kint volt, egyetlen baleset sem történt ott, de miután ellopták, két nap alatt négy közlekedési balesethez hívták a rendőröket az ehhez a helyszínhez közeli szakaszokon.

160 ezerbe került, 20 ezerért javították

160 ezer forintba került a vastag fotófóliával borított, erős és rugalmas műanyag tábla, amelyet fém állványokra és egy beton súlyra szereltek rá.

Először október 22-én tették ki, de már másnap hajnalra ismeretlenek megrongálták, letépték róla a fóliát, a műanyag táblát pedig eltörve félredobták. Mintegy 20 ezer forintért megjavították és egy fa hátlappal megerősítették a táblát, amelyet múlt kedden raktak ki újra, szombatra azonban már csak az állványzata maradt a helyén.

 

Zalában néhány helyen volt korábban rendőrt formázó, életnagyságú tábla is kiállítva, de azokat is megrongálták. Az elöl-hátul fényvisszaverő matricákkal is ellátott tábla eltulajdonítása kapcsán vagyon elleni bűncselekmény miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Rovatok