Index Vakbarát Hírportál

Talicskával lopták ki az ételt a menzáról

2015. november 2., hétfő 18:26 | aznap frissítve

Egy rákospalotai iskola konyhai személyzete kilopta a gyerekek tányérjából az ételt.

Egyre több panasz érkezett az utóbbi időben a rákospalotai polgármesteri hivatalba a Károly Róbert Általános Iskola menzájára - tudta meg a Figyelő. A szülők már nem csak azt kifogásolták, hogy sótlan, ízetlen az étel, hanem többször eltűnt a hús a tányérokról és már repeta sem volt, pedig járt volna. Az alpolgármester a panaszok miatt találkozott az iskola igazgatójával, és megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit. „Megdöbbenve láttam, hogy a konyhai személyzet zsákokban, rekeszekben viszi ki az élelmet" - mondta Pintér Gábor a Figyelőnek.

Az alpolgármester megtette a feljelentést a rendőrségen. A XV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai már másnap kiszálltak a helyszínre, de nem érték tetten a tolvajokat, pedig azok korábban "talicskával tolták ki a menza kosztját" - írja a Figyelő.

Az ügyben folytatólagosan elkövetett lopás miatt büntetőeljárás folyik, a nyomozóhatóság házkutatást, tanúkihallgatásokat hajtott végre, és három személyt gyanúsítottként hallgatott ki. Az eljárás még nem zárult le, a nyomozás folyamatban van.

Az önkormányzat két dolgozót azonnali hatállyal kirúgott, másokat áthelyeztek. A gyerekek tányérjába több étel kerül, happy enddel zárult a story.

Rovatok