Index Vakbarát Hírportál

Farkas-gate: Felfüggesztették a Pécsi Állatkert tagságát

2015. november 5., csütörtök 12:45

Nem csendesednek a hullámok a pécsi lelőtt farkas ügyében. Csütörtök délben közleményt adott ki a Magyar Állatkertek Szövetsége, amelyben jelzik, hogy a hatósági vizsgálatok idejére felfüggesztették a Pécsi Állatkert tagságát a szövetségben. 

Az Andréka György aláírásával kelt levélben sajnálják, hogy le kellett lőni a Magyarországon fokozottan védett farkast, de remélik, hogy a vizsgálatok megnyugtató eredménnyel zárulnak. 

De! Az állatkerti szövetség vezetői egyhangúlag a pécsi intézmény tagságának felfüggesztése mellett döntöttek, a továbbiakról a vizsgálatok lezárultával döntenek. 

"A Magyar Állatkertek Szövetsége elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. Ugyanakkor elvárja azt is, hogy az egyes állatkertek a veszélyes állatok tartásáról biztonságosan, ember életét és testi épségét nem veszélyeztető módon gondoskodjanak. A szövetség abban érdekelt, hogy a pécsieknek is a fenti szempontoknak megfelelő állatkertjük legyen", zárták a közleményt.

Hogy helyes volt-e lelőni a pécsi farkast, arról sokan sokfélét mondtak már. A legfontosabb szempontokat ebben a cikkünkben szedtük össze

Rovatok