Index Vakbarát Hírportál

Van, amikor Lázár a kérdést sem érti

2015. november 18., szerda 12:34

Mesterházy Attila megkérdezte Lázár Jánost az államtitkárai gazdasági érdekeltségeinek támogatásáról. Lázár egyenes válasz helyett jelezte: nem érti a kérdést.

Nagy vihar kerekedett abból pár hete, hogy kiderült: L. Simon Lászlónak, a Miniszterelnökség államtitkárának érdekeltségébe tartozó cégek tavaly nagyjából 80 milliós állami és uniós támogatáshoz jutottak. 

L. Simon ráadásul az idén augusztusig többségi tulajdonos volt az egyik (21 milliós támogatást bezsebelő) cégben, de Lázár János arra kérte, váljon meg tulajdonrészétől, nehogy felmerülhessen az összeférhetetlenség gyanúja.

Ezen felbuzdulva Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke 29 írásbeli kérdést nyújtott be Lázár Jánosnak, hogy megtudja, hogy a Miniszterelnökség államtitkárai, illetve helyettes államtitkárai járhattak-e hasonlóan, mint L. Simon. Mesterházy kérdései így hangoztak:  

L. Simon László, az Ön tárcájának parlamenti államtitkára, illetve családi érdekeltségébe tartozó cégek kaptak-e vissza nem térítendő állami, vagy uniós támogatást?

Dr. Vidoven Árpád, az Ön tárcájának közigazgatási államtitkára, illetve családi érdekeltségébe tartozó cégek kaptak-e vissza nem térítendő állami, vagy uniós támogatást?

És így tovább az összes államtitkárt és helyettes államtitkárt végigkérdezi Mesterházy.

Lázár egyenes válasz helyett (nem kaptak támogatást, vagy ennyit és ennyit kaptak) értetlenségét fejezte ki.

Pontatlan megfogalmazásai miatt nem lehetséges választ adni Képviselőtársam kérdéseire, így kérem, hogy konkretizálja a megfogalmazását

- válaszolta Lázár az összes kérdésre. 29-szer. Lázár szerint Mesteráhzy által "talán tudatosan használt tág értelmezési keret jogilag nem értelmezhető". Az MSZP-s politikusnak tehát törnie kell tovább a fejét, hogy olyan egyértelműen kérdezzen, hogy Lázár János számára is egyértelmű legyen.

Rovatok