Index Vakbarát Hírportál

Leállt a vonatforgalom a Keletiben

2015. november 29., vasárnap 10:09

Frissítés 15:05-kor: Újra teljes kapacitással üzemel a Keleti pályaudvar, délután két órától már az összes vonatot tudja fogadni és indítani a Keleti pályaudvar. A Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalakon már csak néhány vonat közlekedik hosszabb menetidővel. Ezeken a vonalakon várhatóan kora estére állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés.

Korábban írtuk: Műszaki probléma miatt ideiglenesen szünetel a vonatforgalom a Keleti pályaudvaron, késések várhatók, írja az MTI.

A MÁV közleménye szerint a pályaudvaron egy biztosítóberendezési helyiségben ismeretlen okból füstölni kezdtek a kábelek nyolc óra után. A MÁV szakemberei megkezdték a biztosítóberendezés javítását, azt várhatóan délelőtt befejezik.

A Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon, a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon 20-80 perces késések alakultak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-START a Keleti pályaudvar lezárása miatt pótlóbuszt indított Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között, továbbá az utasforgalom nagyságától függően sűríti a pályaudvarra közlekedő járatait. Ezeken a vonalakon elfogadja a Keleti pályaudvarig megváltott vasúti jegyeket, bérleteket is.

Rovatok