Index Vakbarát Hírportál

A Szent Imre kórház beperli a róla cikkező lapokat

2015. december 9., szerda 19:12

A kórház szerint megsértették a jó hírnevét, amiért bemutatták, hogy tömegesen mondanak fel az orvosaik.

A lezajlott távozások ellenére a betegellátás biztonsága nem kérdőjeleződött meg

- mondta az MTI-nek Bálint András, a Szent Imre kórház orvosigazgató-helyettese. Szerinte a munka zavartalanságát az intézményben dolgozó szakorvosok pluszmunkájával és külsős szakorvosok alkalmazásával oldották meg. (A plusz munkáról, és a külsős orvosok alkalmazásáról ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.) Bálint arról is beszélt, hogy a távozó orvosok esetében egyszer sem ők kezdeményezték a felmondást. 

Bánsághi Zoltán, a radiológiai osztály vezető főorvosa - aki a távozó orvosok egyike - az MTI-nek elmondta, az elmúlt napokban a kórház vezetésével közösen azon dolgoztak, hogy távozásával ne sérüljön a betegellátás az intervenciós radiológia területén.

A távozó főorvos szerint az a megállapodás született, hogy heti rendszerességgel visszajár a Szent Imre-kórházba, és részt vesz az onkológiai és érsebészeti team-megbeszéléseken és a betegellátásban is.

A sajtóban megjelent állítások miatt a kórház Futó Barnabást kérte fel a jogi képviseletének ellátására. Futó szerint a Szent Imréről cikkező médiumok megsértették a kórház jó hírnevét, ezért személyiségi jogi pert indítanak, és "jelentős sérelemdíj megállapítását fogják kérni". 

Elsőként az Index számolt be arról, hogy novemberben hat aneszteziológus távozott a kórházból. Cikkünkre reagálva a kórház azt közölte, hogy továbbra is 15 szakorvos dolgozik az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztályon. Következő cikkünkben bemutattuk, hogy bárhogy trükköznek a számokkal, ezen az osztályon csak legfeljebb 12,5 szakorvos dolgozik, akik közül többen távoznak decemberben és januárban. 

Rovatok