Index Vakbarát Hírportál

Trafikrablásnak álcázták a sikkasztást

2015. december 22., kedd 10:09

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy fővárosi trafik eladójával és annak 25 éves társával szemben, akik a vád szerint idén augusztusban megrendezték a dohánybolt kirablását, a pénzt azonban valójában elsikkasztották

− írja a fővárosi főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 25 éves férfi és egy 18 éves nő – ismerték egymást, közös albérletben laktak, a nő pedig egy fővárosi dohánybolt eladójaként dolgozott. Pénzre volt szükségük, ezért a vád szerint elhatározták, hogy megszerzik a dohánybolt bevételét úgy, hogy a pénz elvételét rablásnak álcázzák.

Augusztus 29-én este a férfi rablást színlelve, fekete maszkban egy gázriasztó fegyverrel bement a budapesti III. kerületi trafikba, ahol az előre megtervezettek szerint a nőt felszólította, hogy adja át az üzlet bevételét. A nő átadta neki a kasszában, valamint a széfben lévő pénzt, amivel a férfi távozott.

A nő ezután értesítette a rendőrséget, hogy a dohányboltban rablás történt és az elkövető a pénzzel elmenekült. Pechjükre a rendőrök a férfit egy órán belül elfogták, így a ténylegesen sikkasztással okozott több mint 1 millió forint kár majdnem teljes egészében megtérült.

A kerületi ügyészég a férfit és a nőt nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Rovatok