Index Vakbarát Hírportál

Három minisztériumnál osztottak év végi jutalmakat

2015. december 23., szerda 08:43 | aznap frissítve

A Bors végigkérdezte a minisztériumokat, hogy mennyi jutalmat osztottak ki dolgozóiknak az év végén. A lapnak a Külgazdasági és Külügyi Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt felelte, hogy nem osztottak jutalmakat.

Három minisztérium azonban nem volt ilyen szűkmarkú:

A Miniszterelnökség nem reagált a lap megkeresésére.

Frissítés: A Honvédelmi Minisztérium délután cáfolta a Bors információit, közlésük szerint az államtitkárok és a helyettes államtitkárok nem kaptak év végi jutalmat. A tárcánál 172 fő kormányzati szolgálati jogviszonyban álló munkavállaló kapott fejenként 100 ezer forint összegű Erzsébet-utalványt.

Frissítés2: A Miniszterelnökség az Indexnek eljuttatott válasza szerint náluk ebben az évben sem került sor jutalmak kifizetésére. Ugyanakkor egyéb juttatásként a Miniszterelnökség munkatársai egyszeri, fejenként 200 ezer forintos összegű Erzsébet-utalványban részesültek. A Miniszterelnökség szerint extra jutalom nincs a minisztériumokban, jogilag nem létezik év végi jutalom. A teljesítmény alapján adható jutalmak időzítéséről pedig a munkáltatók egyedileg döntenek.

Rovatok