Index Vakbarát Hírportál

Bíróság előtt a gyilkos termékértékesítő

2016. január 6., szerda 09:40

Vádat emeltek azzal a 32 éves budapesti férfival szemben, aki a Fővárosi Főügyészség szerint nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel ölt meg 2014 őszén egy zuglói nőt – írta az ügyészségi közlemény.

A vádlott a bűncselekmény elkövetésekor termékértékesítőként dolgozott egy cégnél. Keresete ellenére azonban anyagi gondjai voltak. A vádirat szerint a férfi interneten keresztül, alkalmi szexuális kapcsolat ürügyén ismerkedett meg egy zuglói nővel, azért, hogy áldozatától, akár erőszakkal pénzt szerezzen.

Szeptember 11-én találkozót beszélt meg a nő lakására, ahová egy kalapáccsal érkezett. Miután a nő beengedte, a férfi azonnal áldozatára támadott. Az asszonyt többször fejbe verte, ezután a konyhában felvett késsel több mint harmincszor megszúrta. A nő a helyszínen életét vesztette.

A gyilkos készpénzt és egyéb értékeket vitt el a lakásból.

A termékértékesítőnek nem ez volt az első bűncselekménye: 2014 nyarán munkája során megismert egy II. kerületi, 86 éves nőt is, akinek lakását szintén kirabolta, miután ököllel bántalmazta az áldozatot. A nő ujjáról az arany pecsétgyűrűt is elrabolta.

 Az ügyészség a vádiratban életfogytig tartó szabadságvesztést javasol.

Rovatok