Index Vakbarát Hírportál

Thürmer Gyula is indul Salgótarján polgármesteri posztjáért

2016. január 6., szerda 15:51 | aznap frissítve

A Magyar Munkáspárt elnöke indul a párt jelöltjeként Salgótarján polgármesteri posztjáért, jelentette az MTI.

Salgótarjánban szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott. ... Friss erőre van szükség Salgótarjánban

- mondta Thürmer a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy pártja 1990 után több cikluson keresztül is részt vett Salgótarján irányításában, szerinte a mai gondok egy része is ebből az időszakból származik.

Thürmer szerint a Munkáspárt országos jelentőségű kérdésnek tartja, hogy ki vezeti majd a várost. megválasztása esetén népi dolgozói fórumot hozna létre és a helyiek megkérdezése nélkül nem döntene a fontos kérdésekben. A fejlesztési elképzelések közül a munkahelyteremtést nevezte a legfontosabbnak, valamint a felsőfokú képzés újraindítását.

Salgótarjánban február 28-án tartanak időközi polgármester-választást, miután a város 2014-ben megválasztott szocialista polgármestere, Dóra Ottó november végén elhunyt. Korábbi hírek szerint az MSZP a város alpolgármesterét, Fekete Zsoltot indítja, a Fidesznek egy volt iskolaigazgató, a Klik köznevelési főosztályvezetője, Simon Tibor a jelöltje.

Rovatok