Index Vakbarát Hírportál

Durván megvertek egy óvodás kislányt társai, amíg az óvónő telefonált

2016. január 9., szombat 09:56

„Egy járókelő mentett meg egy kislányt az egyik szegedi óvodában, akit két nagyobb fiú vert agyba-főbe a bokorban. A kiscsoportos lány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az óvónő azért nem vette észre az erőszakot, mert telefonált" − írja a delmagyar.hu.

A lap úgy tudja, hogy tavaly júniusban két nagycsoportos egy kiscsoportos lányt bántalmazott az egyik szegedi óvodában, a nyomozás pedig a szülők feljelentése nyomán indult meg. A nyomozást a napokban fejezte be a rendőrség, és az óvónő ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatti vádemelést javasolt.

A lapnak nyilatkozó ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy évre, nem jogerős határozatban elhalasztotta a vádemelést az óvónővel szemben. A szóvivő az eset részleteiről elmondta, az óvónő kicsit kevesebb mint három percig telefonált, ezalatt felügyelet nélkül hagyta a gyerekeket. Ekkor történt a bántalmazás, az óvoda udvarán, egy bokros területen.

A Délmagyar úgy tudja, az egyik nagycsoportos fiú „a lányon térdelt, egy ággal ütötte, a másik fiú pedig a hajánál fogva a térdéhez verte a kislány fejét, akinek homokot tömtek, szórtak a szájába, szemébe. Ezért nem tudott segítségért kiáltani. A kislány némán tűrte, hogy verik" - írják.

Az ügyészségi szóvivő elmondása szerint a verésre csak akkor figyelt fel az óvónő, amikor egy, az utcán sétáló járókelő becsengetett az óvodába, hogy szóljon az udvaron történtektől. A lap úgy tudja, az óvónő azóta egy másik óvodában dolgozik, a bántalmazott gyermek szülei pedig miután részletesen beszámoltak az esetről, később visszavonták nyilatkozatukat.

Rovatok