Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz ismét a Migration Aidre támadt, a tolmácsukat bünőzőzik

2016. január 11., hétfő 16:52 | aznap frissítve

Update: Tóth Csaba Antal, vagyis Baba reagált a Fidesz állításaira

A Fidesz közleményben kéri számon a tavaly nyári migránsválság idején a magyarországi civil szféra nevében fellépő Migration Aid nevű szervezetet, hogyan kaphatott az egyik társuk "pozíciót", miközben többszörösen elítélt bűnöző. A tolmácsként, Bab néven megismert és nagy nyilvánosság előtt tevékenykedő férfiról van szó.

A Riposzt nevű újság információira hivatkozva Halász János „választ vár a Migration Aid nevű szervezettől arra, hogy valóban egy többszörös visszaeső bűnöző intézte-e a bevándorlók körüli ügyeket”.

A Fidesz-frakció szóvivője idézte a lapot, amely szerint „egy börtönviselt, sokszorosan visszaeső bűnöző az egyik legnagyobb, bevándorlókat segítő szervezet élén tevékenykedett Magyarországon".

"Ez a bűnöző az egyik főszervezője a Migration Aid nevű, tulajdonképpen Soros Györgyhöz tartozó szervezetnek", amely Magyarországon és máshol Európában is segíti az illegális bevándorlást - például útikönyvekkel, különböző szolgáltatásokkal -, és amely ősszel tüntetést szervezett a határzár ellen.

Halász szerint „akár nagyon súlyos nemzetbiztonsági kockázata is lehet ennek az ügynek."

A Riposzt azt írja, a férfi nemrég szabadult a börtönből, majd felsorolják, mivel vádolták:

Illetve azt is írják, hogy jelenleg is eljárás zajlik ellene csalás miatt, és még rendőrségi körözést is adtak ki ellene.

Az Indexnek Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid szóvivője azt mondta, "a férfi szeptember óta nem tagja a szervezetnek, saját szervezetet alapított. Ők szeptember óta nem találkoztak, ezeket a kérdéseket nem nekik, hanem az említetteknek kell feltenni.

Hangsúlyozta, ők egy fillért sem kaptak Soros Györgytől.

Az Origónak reagált Tóth Csaba Antal, alias Baba, aki nem tagadta, hogy büntetett előéletű, és hogy eljárás zajlik ellene, de azt mondta:

nem vagyok többszörösen büntetett előéletű, nem vagyok nehézsúlyú maffiózó sem, ahogy állítják rólam, ez rágalmazás.

Perrel fenyegette az újságírót és a lapot. Mint mondta, azóta fenyegetik őt, hogy a cikk megjelent.

Rovatok