Index Vakbarát Hírportál

Focihasonlattal próbálják meggyőzni Balogot a bányaisok

2016. január 13., szerda 11:06

Szerdán az Index is írt az ország 40. legjobb középiskolája, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium kálváriájáról. Az iskolának szeptember óta nincs igazgatója, ugyanis az intézményt 22 éve vezető igazgatóért hiába tüntettek a tanárok, szülők és diákok, a Kliknek nem felelt meg az igazgatói pályázata – igazgatóhelyettesnek viszont visszahívták.

A Klik decemberben Lukács Lajos helyett egy másik jelentkező, Szilágyi Piroska Tünde mellett döntött – ami azért is érdekes, mert ő ki sem töltheti az igazgatói mandátumát, mivel előbb éri el a nyugdíjkorhatárt. Az intézményt jelenleg két igazgatóhelyettes irányítja – köztük Lukács –, azonban őket is csak hónapok múlva tudják véglegesen kinevezni, ami a  félév lezárásakor és a jövő évi felvételi elindításakor különösen komoly probléma.  

A helyzet megoldása érdekében a gimnázium közalkalmazotti tanácsa nyílt levelet írt Balog Zoltánnak, írja a Baon.hu. A lap szerint az Emmi vezetőjének azt írták, hogy ők nem pártpolitikai küzdelmet folytatnak, ugyanakkor jelöltjük, Lukács Lajos a kormánypárt több városi képviselőjének szavazatát is megkapta.

A mi harcunk egy sikeres és erős közösség önvédelme a helyi bürokrácia ostobaságaival és túlkapásaival szemben.

Azt kérik a minisztertől, hogy ne támogassa a közgyűlés decemberi zárt ülésén, a véleményezési szavazáson több voksot kapó Szilágyi Piroska Tünde pályázatát. Olyan igazgatót szeretnének, akinek van gimnáziumi múltja, akit a nevelőtestület elfogad, akinek személye, tudása méltó a gimnáziumhoz.

Miniszter Úr, az ön bölcsessége és kompromisszumkészsége megmenthet egy iskolát. Ha rutinból aláírja egy saját hibáiért arcpirító módon egyszerű tanárokat és szülőket hibáztató, gőgös hivatalnokcsapat jelöltjét, szintén felelőssé válik egy helyi közéleti küzdelem állandósulásáért. ... Van másik jelölt! Miniszterelnökünk kedvenc sportágából vett idézettel: győztes csapaton ne változtass!

Rovatok