Index Vakbarát Hírportál

Baltával támadt a mentőre egy férfi

2016. január 29., péntek 11:49 | aznap frissítve

Baltával támadt a hozzá kihívott mentőkre egy 54 éves férfi ma éjszaka egy Pest megyei településen, Tápiószecsőn - közölte a mentőszolgálat. A segélyhívás arról szólt, hogy a férfi eszméletlenül fekszik, ezért azonnal esetkocsi indult a helyszínre.

A belépő mentőket a lakásban azonban egy agresszív, ittasnak látszó beteg fogadta, aki egy baltát vett elő és megtámadta a mentősöket. A mentők az utcára menekültek, a férfi pedig ekkor a mentőautót kezdte ütni-vágni a baltájával. Az oldalüveget betörte, a belső berendezést és a karosszériát is megrongálta, mielőtt a sofőr el tudta menekíteni a kocsit a helyszínről. Az esetkocsi órákra kiesett a szolgálatból, az anyagi kár felmérése folyamatban van, az ügyben rendőrségi eljárás indult.

A rendőrség eljárást indított közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt. A lakásban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. János 54 éves tápiószecsői lakost, akit a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállítottak. Az 54 éves férfi kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Rovatok