Index Vakbarát Hírportál

Csak a Fidesz szúrhat disznót

2016. február 4., csütörtök 15:17

Február 12-én rendezik a tizedik Kevi Böllérfesztivált Túrkevén. Gondolt egyet a túrkevei Sallai Róbert Benedek, LMP-s politikus, hogy leviszi budapesti párttársait, hogy belekóstoljanak a vidéki életbe, így benevezte a csapatot, mint "Lehet más a disznóvágás". Helyiként nem véletlen, hogy a szervezőket évek óta jól ismeri, megbeszélte velük a dolgot, azt mondták szívesen látják őket.

Hivatalosan is elküldte a jelentkezést, de 13 nappal a jelentkezési határidő lejárta után levelet kapott a szervezőktől (aláírás nélkül), amelyben hivatalos hangnemben azt írják, mivel ez egy politikamentes rendezvény, csapatának jelentkezését nem tudják elfogadni.

Az LMP-s politikus nem vette jól néven ezt az eljárást, így levelet írt a szervezőknek, hogy a jelentkezési határidő lejárta után, személyes egyeztetés után visszautasítani a csapat jelentkezését nem túl nagyvonalú. Így megkérte őket, hogy nevezését mégis fogadják el, mint magánszemély, és ha kell, írják át a csapat nevét mondjuk "Sallai R. Benedek és haverjai"-ra.

Tegyük gyorsan hozzá, mennyire lesz politikamentes ez a X. böllérfesztivál:

A rendezvény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

De a rendezvényen korábban nevezett a helyi Fidelitas is, a helyi Fidesszel együtt. A csapat tagja volt a helyi fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István is. Mellesleg, ahogy a képen is látszik, 2014-ben is együtt töltötte a májas hurkát Fazekas Sándor és a település fideszes polgármestere Vida Tamás.

Mivel a szervezők nem reagáltak az LMP-s politikus levelére, így felhívta egyiküket, akiből próbálta kiszedni, hogy az történt-e, hogy szóltak a minisztériumból, vagy a helyi Fidesztől, hogy ne engedjék az LMP-s csapatot indulni, vagy maguktól döntöttek így, mert féltik a rendezvény agrárkamarai támogatását. Sajnos nem sikerült egyértelmű választ kicsikarnia, de végül is mindegy is, mindkettő szomorú lenne.

Sallai az Indexnek elmondta, hogy nyilván nem ez a legnagyobb probléma az országban, de elég elszomorító, hogy már egy disznótorra nem tud elmenni, ha a Fidesz nem járul hozzá. Facebook-posztjában hosszabban is elmeséli a történetet.

Rovatok