Index Vakbarát Hírportál

A Klik szerint a gázszolgáltató hibája, hogy bezárt az iskola

2016. február 7., vasárnap 15:55

Szombaton számoltunk be az ATV cikke alapján arról, hogy a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában pénteken a szolgáltató lekapcsolta a gázt, mert a Klik nem egyenlítette ki a számlát. Azt akkor már lehetett tudni, hogy így a hétfői tanítás biztosan elmarad, a keddiről még semmilyen információt nem kaptak. Az iskola nem adott ki hivatalos tájékoztatást az ügyben.

Az Origo kérdéseket küldött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, ahonnan azt a választ kapták, hogy tényleg nem lesz tanítás az iskolában hétfőn, mivel azután, hogy fenntartóként nem fizették ki a számlát, a szolgáltató kikapcsolta a gázt, így nincs fűtés. Hozzátették azonban, hogy a tanítási szünet a gázszolgáltató hibája, mivel az

mindenféle előzetes értesítés nélkül kapcsolta ki a szolgáltatást.

A Klik azt is hozzátette, hogy természetesen hétfőn befizetik a számlákat, így kedden már folytatódhat az oktatás az iskolában.

Frissítés: A cikk megjelenése után megkerestük a MET Magyarországot, a kereskedő szolgáltató céget, akitől a gázt veszi a Klik, illetve a Tigázt, a vezetékhálózat üzemeltetőjét is, hogy igaz-e, lehetséges-e, hogy nem kapott a Klik értesítést arról, hogy a tartozás miatt ki fogják kötni a gázt. Mindkét cég azt mondta, természetesen küldtek értesítést a Kliknek.

A Klik eladósodásáról már többször írtunk. A gyöngyöstarjáni történet azért is érdekes, mert a kormányzat a Klik létrehozásának és az iskolák államosításának szükségességét éppen azzal magyarázta, hogy 2010 előtt pénzügyi gondjaik voltak az iskoláknak. Csakhogy egyre inkább úgy tűnik, hogy hiába államosították az iskolákat, ha a Klik ugyanúgy tartozásokat halmoz fel, mint korábban azok az iskolák, amelyek miatt államosított a második Orbán-kormány.

Rovatok