Index Vakbarát Hírportál

Magyaros irigység falta fel Janiczak Dávid álmát

2016. február 11., csütörtök 14:04

„Az élet nem arról szól, hogy egy klón legyél. Inkább arról, hogy legyen saját, individuális stílusod. Hogy legyenek álmaid, amikben hiszel. Ne foglalkozz azzal, hogy más mit mond.” (Oravecz Nóra)

Egy hete írtunk Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármesterének vagyonnyilatkozatáról: Janiczak öt helyről összesen havi bruttó 972 323 Ft-ot kap. A közel egymilliós kereset mellett tavaly a két meglévő autója mellé vett egy harmadikat, egy 1995-ös sárga Fiat Barchettát. Az autó nem egy luxusautó, egymillió körül lehet már kapni, viszont annál jobb: szép formájú kabrió, és bár elsőkerekes, totalcaros kollégánk szerint tökéletes

Hogy a jobbikos polgármester gyerekkori álma volt ez az autó, és régóta gyűjtött rá, az csak most derült ki, amikor épp eladja. Facebook-posztjában azt írja:

„Ha kétszer vagy többször ennyibe kerülő autóm lenne, csak kevésbé feltűnő, senki nem tette volna szóvá, az ízlésért viszont valahol mégis meg kell fizetni. A sorozatos támadások láttán arra jutottam, hogy nem szeretném, hogy ez alapján ítéljék meg a munkámat, esetleg Ózdot, ne adj' Isten a városért tisztességesen dolgozó embereket."

Ezért végül úgy döntött eladja, de úgy, hogy árverésre bocsátja: a meghirdetett összegen felül befolyó pénzt jótékonysági célra fordítja, plusz 50 ezret alapból felajánl az ózdi Almási Balogh Pál Kórház CT beszerzésére.

Rovatok