Index Vakbarát Hírportál

A szürke ötven árnyalatát ma mindenképp látni fogja

2016. február 16., kedd 06:19

Szürke, sötét szürke, kicsit világosabb, de gyorsan komorodó szürke és további, legalább 47-féle szürke színt láthat kedden, ha az égre néz. De nem érdemes, mert az arcába fog esni a különböző intenzitással hulló csapadék Soprontól Battonyáig.

Napnyugta után kicsit elvékonyodik a felhőzet, de akkor már minek, napsütést akkor már hiába várunk. Egyébként is, szerdára megint erősödik majd a felhőzet, úgyhogy a folytatás sem lesz jobb.

Remek északi, északkeleti szelet is kapunk, a Dunántúlon erősebb széllökések várhatók. De legalább nem lesz hideg, 5-10 fok közötti lesz a levegő, és este is csak 3-8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Meglepő módon eső legkisebb valószínűséggel a Kisalföld nyugati felén lesz, bár az Alpokalja magasabb csúcsain havas eső, hó is várható. Az eső az időszakhoz mérten átlagon felüli lesz, ami hozzájárul a belvízhelyzet további romlásához – adott biztató előrejelzést a Met.hu.

De panaszkodásra semmi ok, 1940-ben Miskolcon február 16-án például -35 fok volt. Igaz, 58 évvel később Sopronban 22,2 fokos tavasznak lehetett örülni.

Rovatok