Index Vakbarát Hírportál

Hirdetésben üzent Orbánnak egy cégvezető

2016. február 17., szerda 09:50 | aznap frissítve

A szerdai Népszava címlapján közel negyedoldalas hirdetést adott fel Körmendi Stefan, az Europakraft GmbH ügyvezetője, aki azt állítja, hogy a kormány azon állításai, miszerint Magyarország jobban teljesít, és a reformok működnek,

hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció. Ez bűncselekmény!

A cégvezető – feltehetően Orbán Viktor kormányfőre utalva – azt állítja, hogy nem lehet megbocsátani egy embernek azt, ha a saját népét haszonszerzés, hatalommegőrzés céljából manipulálja. Szerinte senkinek nincs joga ezt megtenni, aki pedig nem avatkozik be, az támogatja ezt.

A hirdetés alján az olvasható, hogy

Viktor, öndicséretből soha nem lesz népelégedettség. Magyarországért Körmendi Stefan.

A cég Facebook-oldalán a cégvezető már egy hete is kifakadt. Akkor azt írta, hogy „Magyarország kormányzói most már nemcsak a külföldi cégeket utálják, hanem a magyar embereket is”. Körmendi hosszasan taglalja az elmúlt idők eseményeit, a terrorizmus miatt bevezetendő terrorveszélyhelyzetet, majd felveti, hogy Orbán a népszerűségvesztése miatt sok-sok évre fogja bevezetni a szükségállapotot, emiatt a külföldi cégek kivonulnak az országból, az EU pedig megszünteti a támogatásokat.

Szerinte azonban ekkor előnyben lesz, aki addigra már külföldi munkával rendelkezik, majd azt írja: „Dolgozzon nálunk! Németországi munkákra fémipari szakembereket keresünk.” Mivel az oldalon hosszú hónapok óta hirdetnek német nyelvtudással rendelkezőknek különféle állásokat, elképzelhető, hogy a kormánynak címzett hirdetés valójában egy burkolt agyelszívás.

Stefan Körmendi azonban nem először jelent meg a magyar sajtóban, tavaly áprilisban a Népszabadságnak panaszkodott arról, hogy a kormány becsapta a külföldi vállalkozókat. Mint mondta, azzal csábítják Magyarországra őket, hogy itt jól képzett szakemberek várják őket, miközben ez a tapasztalatai szerint nem igaz. Ők hegesztőket kerestek, de a jelentkezők 60 százalékáról kiderült, hogy egyáltalán nem tud hegeszteni, a "szakiskolában soha nem hegesztettek, mert az iskola nem tudta megvenni a munkához szükséges gázt". A magyar származású cégvezető szerint kár volt Magyarországon egymilliárd forintos beruházást végrehajtaniuk Nagytarcsán, két évet elvesztegetett az életéből.

Rovatok