Index Vakbarát Hírportál

Videóra vette, ahogy majdnem elüti a rendőrt

2016. február 18., csütörtök 13:44

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 61 éves budapesti férfival szemben, aki tavaly augusztusban Budapesten autójával sérüléssel és anyagi kárral járó bűncselekményeket követett el, majd menekülés közben veszélyeztette a vele szemben intézkedő egyik rendőrt - közölte az ügyészség.

A vádlott 2015. augusztus 27-én az esti órákban ittasan vezetett a XI.. kerületben, több parkoló autónak is nekiütközött, majd továbbhajtott. Egy nő is megsérült, aki éppen két parkoló autó között állt, és az ütközéstől a járművek közé szorult. A vádlott ebben az esetben is segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt.

20 perccel később visszatért a baleset helyszínének közelébe. A szemtanúk ekkor a vádlott autójában felismerték a balesetet okozó kocsit, és ezt jelezték a már helyszínen intézkedő rendőröknek.

A vádlottat megállásra intették, majd egyikük az autó vezető felőli oldalánál megállva többször felszólította, hogy állítsa le az autót, a férfi ennek nem tett eleget. Ezalatt a másik rendőr a kocsi elejénél az autó sérüléseit vizsgálta, amikor a vádlott gurulni kezdett felé. Többszöri határozott felszólítás ellenére sem állt meg, ezért az őrmester hátrálni kezdett, amikor pedig a vádlott hirtelen nagy gázzal megindult, el kellett ugrania előle, hogy ne üsse el. A helyszínről elmenekült vádlott az Üllői úton leparkolt, és gyalog menekült tovább, az őt üldöző rendőrök azonban utolérték és elfogták.

A történteket a vádlott saját gépkocsijában elhelyezett fedélzeti kamera rögzítette, amit a rendőrök bizonyítékként lefoglaltak. A legvége felé látszik az, ahogy ráhajt a rendőrre:

Intézkedő rendőrt veszélyeztetett egy ittasan menekülő férfi

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során hamisan azt állította, hogy a balesetet okozó kocsit nem ő vezette, mert azt az elkövetés idején egy általa konkrétan is megnevezett ismerőse használta.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség csak az ügyészségi nyomozás körébe tartozó bűncselekmények, hivatalos személy elleni erőszak, az ahhoz kapcsolódó közúti veszélyeztetés, valamint hamis vád miatt emelt vádat a férfival szemben. A vád tárgyat képező bűncselekmények tekintetében a büntetési tétel felső határa - a bűnhalmazat miatt - hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A balesetben megsérült nő vonatkozásában a segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas járművezetés miatt a nyomozás még folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányságán.

Rovatok