Index Vakbarát Hírportál

Meghátrált a lázadó Csörsz utca miatt Mocsai

2016. február 23., kedd 16:06

Nem épít óriási méretű fedett futballcsarnokot, és nem terjeszkedik ki a szomszédos parkra a Testnevelési Egyetem fejlesztése. Az egyetem vezetésének keddi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a február elején tartott botrányba fulladó lakossági fórum után teljesen átalakították a terveket. A korábban bejelentett három épület helyett csak egyet építenek a Csörsz utca és a Hegyalja út közötti háromszögbe.

Az Index információi szerint teljes visszavonulót fújt a Testnevelési Egyetem vezetése a megalomán kampuszfejlesztési tervekkel kapcsolatban.

Mocsai Lajos rektor több sportoló és Pokorni Zoltán, XII. kerületi polgármester társaságában egy keddi rendezvényen tartott egy sok témát felölelő beszédet, majd Gyetvai Árpád, a PPP-konstrukcióban megvalósult felsőoktatási létesítmények kiváltásával kapcsolatos feladatokért felelős miniszteri biztos vázolta fel a 36 milliárdos projekt jelenlegi állását.

A bemutatóból kiderült, három hét alatt teljesen átdolgozták a korábbi elképzeléseket.

A kormány decemberben döntött arról, hogy 36 milliárd forint plusz forrást ad az egyetem tavaly októberben leégett fedett sportcsarnoka helyett építendő létesítményekre. Az akkor támogatott tervek nagyon sűrű beépítést vetítettek előre, valamint azt, hogy a három óriás létesítmény, köztük egy Európa-szerte is ritkaságnak számító fedett futballcsarnok elfoglalja majd az Avar utca melletti park jelentős részét.

A február 2-án tartott lakossági fórumon beruházás miatt a felháborodott lakók többször kifütyülték a negatív reakciókra felkészületlen Mocsait.

Az új terv olcsóbb nem lesz, viszont annyiban kedvez a környék lakóinak, hogy magas építményekkel nem árnyékolja le a Csörsz utcát.

A bemutató alapján úgy tűnik, hogy a területre két szabadtéri sportpálya és egy multifunkcionális csarnok kerül. Az építkezés azonban nem merül ki ennyiben.

Az egyetem átveszi a Sportkórház torzóban maradt épületét is. Az Alkotás utcai kampuszon összesen közel 39 000 négyzetméternyi új épületet húznak fel, valamint 33 000 négyzetmétert újítanak fel.

Rovatok