Index Vakbarát Hírportál

Hat baloldali párt hatféleképp reagált Orbánra

2016. február 24., szerda 17:43

Az MSZP több népszavazást akar, az LMP később foglal állást, az Együtt tüntet, a DK bojkottál. A baloldali pártok Orbán népszavazási kezdeményezésére annyiféleképp reagáltak, ahányan vannak.

Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli bejelentésére a kvótás népszavazásról mindegyik ellenzéki párt gyorsan reagált. A Jobbik volt a legegyszerűbb helyzetben, hiszen a párt már tavaly ősz óta szeretné elérni a népszavazás kiírását. 

Z. Kárpát Dániel alelnök sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Jobbik üdvözli, hogy pártjuk kezdeményezése után csaknem fél évvel a kormány is belátta: népszavazáson kell elutasítani a betelepítési kvótát. A Jobbik egyértelműen a "nem" oldalán áll.  A politikus a pártja nevében arra kérte a szavazókat, hogy úgy nyilvánítsanak véleményt, hogy "Magyarországra hívatlanul idegeneket ne lehessen betelepíteni". 

Nehezebb helyzetben voltak a baloldali pártok, hiszen több hónapos stratégiájukat kellett gyorsan végiggondolniuk. A baloldal jelenlegi helyzetét jól tükrözi, hogy hatan hatféleképp reagáltak a bejelentésre.

Röviden:

Mindez hosszabban is, ha van türelmük.

Rovatok