Index Vakbarát Hírportál

Költségvetési csalás miatt nyomoznak a dunaújvárosi közvilágítás-mutyi után

2016. február 26., péntek 10:16 | aznap frissítve

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a NAV és a Fővárosi Főügyészség, értesült az Index. A dunaújvárosi közvilágítás korszerűsítése miatt január közepén Pintér Tamás, a város önkormányzatának jobbikos képviselője tett feljelentést az ügyészségen. 

Az ügyészség első körben befogadta a feljelentést, majd kiegészítést kért a NAV-tól, hogy eldönthesse: indít-e nyomozást vagy elutasítja a feljelentést.

Dunaújvárosban összesen 255 millió forint, javarészt uniós pénzből korszerűsítették a közvilágítást. Az önkormányzat a város rezsiköltségeinek jelentős csökkenését ígérte, de ehelyett annyira sötét lett a városban, hogy rendőrök kísérik át a gyalogosokat a zebrákon. 

A mutyi főszereplője egy K. Szabó Imre nevé férfi, akinek svindlis vállalkozásairól ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen. Azt is bemutattuk, hogy K. Szabónak milyen üzlete volt korábban Gyurcsánnyal, és hogy kik azok a magas beosztású fideszes ismerősei, akik segíthették a közbeszerzés elnyeréséhez. 

Második cikkünkben bemutattuk a város közbeszerzésének részleteit, amiben kiderült, hogy hiába csak egy induló volt, alig tudták győztesnek kihozni a tenderen, pedig a pályázat kiírásában is részt vett. 

Sorozatunk következő részében a mutyi romániai szálait fogjuk megmutatni. 

Rovatok