Index Vakbarát Hírportál

Halálos baleset történt Derecskénél

2016. február 27., szombat 22:31 | nyolc éve frissítve

Baleset történt szombat este fél tíz körül a 47-es főúton Derecske és Berettyóújfalu között, közölte a rendőrség. Egy kamion és egy személyautó ütközött össze a 32-es kilométernél.

A kocsiban négyen utaztak, közülük hárman a helyszínen meghaltak. Egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett, őt a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsból. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az utat lezárták. A rendőrség végül hajnali fél három előtt pár perccel közölte, hogy a teljes útlezárás megszűnt, reggelre teljesen helyreállt a forgalom.

A rendőrség vasárnap reggel már részleteket is tudott mondani a balesetről, kiderült, hogy fiatal, 28, 25 és 23 éves férfiak voltak az áldozatok, a kórházban ápolt negyedik is mindössze 28 éves. Szintén vasárnap derült ki, hogy a kocsiban életüket vesztő fiatalok a DVSC női kézilabdacsapatának békéscsabai meccséről tartottak haza, amikor balesetet szenvedtek.

A baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Mostanra annyit már tudnak, hogy egy külföldi járműszerelvény pótkocsijának a hátsó kereke levált a tengelyről, és nekicsapódott a Debrecen irányába tartó személygépkocsinak. Ettől a sofőr elveszítette az uralmát a kocsi felett, átsodródott a baloldalra, és frontálisan ütközött egy kamionnal.

Rovatok