Index Vakbarát Hírportál

Terrorelhárítók fogták el a gödöllői orvvadászt

2016. március 13., vasárnap 08:25

Orvvadászat és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanúja miatt indult eljárás S. István 42 éves és Cs. Ferenc 40 éves gödöllői lakosok ellen – írja a police.hu. A két férfi a 2015 októberétől kezdődően több alkalommal vadászott engedély nélkül – szintén illegálisan tartott fegyverekkel – Gödöllő területén úgy, hogy a vadakat etetéssel az általuk kiválasztott területre szoktatták. A lelőtt állatokat feldolgozták, eladták.

A gyanúsítottakat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai 2016. március 11-én az éjszakai órákban érték tetten egy gödöllői erdőben. A 40 éves férfit elfogták, azonban a 42 éves S. István elmenekült. Őt néhány órával később a lakásán fogták el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai.

Átdobta a hátizsákot a szomszédba

A férfiakat őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. A lakásaikon tartott házkutatáskor több engedély nélkül tartott fegyvert, lőszereket, fagyasztott vadhúst, távcsöveket és lámpákat foglaltak le a rendőrök.

A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki K. György 60 éves gödöllői lakost is. A férfit elfogása előtt telefonon hívta fel S. István, és megkérte arra, hogy a nála tárolt agancsokat és engedély nélkül tartott fegyverét a rendőrök kiérkezése előtt rejtse el. K. György ekkor egy hátizsákot átdobott a szomszédja telkére, melyet a helyszínre érkező rendőrök megtaláltak és a benne lévő fegyverrel és lőszerekkel együtt lefoglaltak.

Rovatok