Index Vakbarát Hírportál

Kóka János Szijjártóról: Munkakapcsolat a miénk

2016. március 17., csütörtök 07:04

A Figyelőnek adott interjút Kóka János, az SZDSZ volt gazdasági minisztere, akinek a személye azért is érdekes, mert az Orbán-rezsim rehabilitálta. Bár Kóka szerint szó sincs rehabilitációról, egyszerűen csak tetszik neki az, amit Szijjártó Péter külügyminiszterként csinál. Kóka szerint ugyanis jó dolog, hogy a diplomáciát gazdaságélénkítésre használják. És az egykulcsos adót is jónak tartja. 

Kóka a lapnak azt mondta, hogy végleges a döntése arról, hogy a politikai élettől távol marad, azaz nem lesz többé politikus. Szijjártó közbenjárására egyébként diplomata útlevelet is kapott, a miniszterhez "időről időre ellátogat" és beszélgetnek, de állítása szerint nem a tanácsadója. "Munkakapcsolat a miénk" - mondta Kóka. 

Orbán Viktorral csak pár szót váltott, nincs vele kapcsolata - állítja. Amikor Szijjártó a dunakeszi villája miatt került a sajtó látókörébe, akkor azt Kóka sem hagyta szó nélkül. Na nem azt firtatta, hogy honnan telik a miniszternek ekkora ingatlanra, hanem az állítólagos karaktergyilkosságra emlékeztette. "Akkor elmondtam neki, hogy nekem sem volt jó érzés, amikor az éppen épülő házam elé fideszes szóvivőként kiállt, és szélhámosságot kiáltott. Értette, hogy miről beszélek."

Kóka a lapnak ugyanakkor azt mondta, hogy Szijjártónak nem volt szerepe abban, hogy a felerészben a külügyminiszter által felügyelt Eximbank tulajdonában álló Fordulat Tőkealap beszállt a cégébe. 

Rovatok