Index Vakbarát Hírportál

Habony lapja is foglalkozik Habony és Tiborcz Four Seasons-beli ebédjével

2016. március 24., csütörtök 14:52

A Four Seasons szálloda éttermében találkozott szerdán Tiborcz István, a miniszterelnök veje a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjével. A több asztalt elfoglaló társaságban feltűnt Habony Árpád többszörös laptulajdonos is. A kormányközeli VIP-ek közös ebédjét az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor buktatta le, aki éppen egy külföldi újságíróval találkozott a szállodában. Habony lapja most arról kérdezi az Együtt elnökét, hogy ő mit keresett a szállodában.

Az Index szerdán számolt be arról, hogy Orbán Viktor veje az egyik fővárosi ötcsillagos szállodában ebédelt együtt Szivek Norberttel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezérével. A Four Seasons éttermének másik asztalnál közben Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese tárgyalt, és a változó felállású tárgyaláshoz később csatlakozott Habony Árpád a miniszterelnök hivatalosan el nem ismert tanácsadója, több kormánypárti lap jelenlegi főnöke is.

A kormányközeli csúcstalálkozóra úgy derült fény, hogy Szigetvári Viktornak, az Együtt elnökének is éppen a hotelban volt találkozója egy külföldi újságíróval.

Az Index szerdán megkereste többek között a Századvéget és az MNV-vezérigazgató titkárságát is, hogy megkérdezze, miről tárgyaltak az ebéd résztvevői, de sehonnan nem kaptunk választ arra.

Csütörtökön kiderült, a Habony érdekeltségében tartozó hetilap, a Lokál is érdeklődik a Four Seasonsben lezajlott események iránt.

Az újság azonban nem a kormányközeli VIP-ek informális tárgyalásáról próbált részleteket megtudni, hanem arról, miért volt ott az étteremben az ellenzéki politikus is.

A lap azt kérdezte Szigetváritól, milyen újságok képviseltették magukat a találkozón, miről esett szó a megbeszélésen, rendszeresek-e a külföldi újságírók látogatásai, valamint hogy miért éppen a Four Seasons hotel volt a helyszín.

Szigetvári meg is küldte a válaszokat.

Azt írta, hogy csupán egyetlen, ám nagyon tekintélyes amerikai médium újságírója kért tőle találkozót, és azért esett a választás a hotelre, mert az újságíró ott szállt meg budapesti tartózkodása idejére.

Az Együtt elnöke arról is tájékoztatta a Lokált, hogy tapasztalata szerint „a külföldi sajtó is nagy érdeklődéssel követi a magyarországi korrupciós ügyeket, Orbán Viktor vagyonosodását, a korrupció feltárásában hallgatólagosan cinkos ügyészség és a Fidesz politikai érdekeinek kiszolgáltatott állami intézmények működését, valamint a közpénzen fenntartott, politikailag irányított Habony-média működését. A fent ismertetett ügyeken kívül szó esett még arról is – amit nyilván, a Lokál is fel fog majd tárni az eset kapcsán , hogy mi dolga volt együtt a miniszterelnök vejének és a nemzeti vagyont kezelő cég vezérigazgatójának.”

Rovatok