Index Vakbarát Hírportál

Vitézy is támogatja a Liget-projektet

2016. március 24., csütörtök 21:52

Egy héttel azután, hogy Mindent a maga helyén! címmel tiltakozó petíció indult a Liget-projekt ellen, az átalakítás támogatói válasznyilatkozattal jelentkeztek. A beépítés ellenzői (azaz a múlt heti felhívás aláírói) között ott találjuk Bródy János és Szörényi Levente zenészek, Bojár Gábor Graphisoft-alapító, Puzsér Róbert, Jeszenszky Géza vagy Ungváry Krisztián történész nevét, a Varesliget.blog.hu szerint 10 ezer felett jár az aláírók száma.

Erre reagálva csütörtökön A Városliget megújításáért címmel felhívást tettek közzé a projekt támogatói. „Támogatjuk, hogy a Városliget visszanyerje régi fényét és újra a város legszebb parkja legyen, ahol  – nemcsak Magyarországon, de egész Európában egyedülálló gazdagságban – immár több mint száz éve egy rendkívül sokrétű kulturális és rekreációs intézményi hálózat szolgálja a Ligetbe látogatókat” – áll abban a nyilatkozatban, melyet mintegy nyolcvanan írtak alá, többek közt:

„Mi, akik aláírjuk ezt a nyilatkozatot, támogatásunkról biztosítjuk azt a kulturális, parkfejlesztési és építészeti programot, a Liget Budapest Projektet, amelynek révén a saját legjobb hagyományai alapján újul meg az évtizedek óta elhanyagolt Városliget” – fogalmaz az írás, mely a Liget Köztársaság Egyesület elnökségének kezdeményezésére készült.

Nagyon nem akarják a budapestiek a Városliget beépítését – írtuk a projektet övező közhangulatról korábban. Felmérésében az Ipsos többféleképpen tette fel a kérdéseket, de mindenhogy az jött ki, hogy 60-70 százalék elutasítja a 200 milliárdos múzeumnegyedet. Azt is körbejártuk még novemberben, vajon a helyükön vannak-e a városligeti fák.

A Liget-projektet támogató nyilatkozat összes aláírója:

Rovatok