Index Vakbarát Hírportál

Kriza Zsigmond lett a Millenáris igazgatója

2016. április 5., kedd 17:36

Kriza Zsigmondot nevezték ki a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójává, írta a Miniszterelnökség közleménye. A korábbi ügyvezető, Incze Zsolt közös megegyezéssel távozott a társaság éléről.

Kriza Zsigmondról legutóbb a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójaként lehetett hallani, de onnan tavaly áprilisban váratlanul, szintén közös megegyezéssel távozott. 

Krizsa már a Horn-kormány idején minisztériumi tisztviselő volt, de dolgozott az az MTV jogi főosztályvezetőjeként is, írja róla aMagyar Narancs egy korábbi portréja. 

Egyik alapítója a Vidnyánszky vezette Magyar Teátrumi Társaságnak. jogi szakértőként vett részt annak a színházi törvénynek a módosításában, amelyet a független színházak nehéz helyzetbe hozásáért kritizáltak.

  2012-ben nevezték ki a Fővárosi Nagycirkuszt is fenntartó Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit (Maciva) Kft. ügyvezető igazgatójává, ahol 2015-ig vitte az ügyeket. Lemondása meglepetést keltett.

A Miniszterelnökség szerint Kriza Zsigmond feladata az utóbbi években amortizálódott Millenáris fejlesztése, és a területen zajló beruházások sikeres lebonyolítása lesz. A Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének, a Millenáris második ütemeként épülő mélygarázsnak és közparknak az átadása után a főváros turisztikai és kulturális életében is újra kell pozícionálnia a Millenárist.

Rovatok