Index Vakbarát Hírportál

Majdnem megölt egy sofőrt egy vásárhelyi öngyilkosjelölt

2016. április 11., hétfő 11:32 | aznap frissítve

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki két évvel korábbi válását nem tudta feldolgozni, és többször kísérelt meg öngyilkosságot, majd tavaly márciusban kiterjesztett öngyilkosságra tett kísérletet.

A férfi 2014 márciusi válása után legalább hatszor követett el öngyilkossági kísérletet nagy mennyiségű gyógyszer beszedésével, illetve önmagának okozott sérülésekkel, ezek azonban nem voltak olyan mértékűek, hogy a halálához vezettek volna. A férfi ezekről a kísérletekről mindig értesítette volt feleségét, aki rendőrt és mentőt küldött a férfihoz. 

Ezt történt azon a tavaly márciusi napon is, amikor a férfi nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és legalább 10 szem nyugtató bevétele után autóba ült, és Szépkkutas irányába indult el a 47-es főúton. Az ügyészségi közlemény szerint 80 km/órás sebeséggel haladt és

öngyilkossági céllal váratlanul áttért a baloldali sávba azért, hogy a vele szemben közlekedő sértettel - bárki is legyen az - frontálisan ütközzön.

A szembejövő autós 30 méterrel és alig egy másodperccel korábban észlelte a vádlott kocsiját, és jobbra kormányozta a kocsiját, az ütközést azonban így sem tudta elkerülni. A két kocsi 70 km/órás sebességgel szaladt egymásba, a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a kocsija totálkárosra tört.

Az ügyészség megállapítja, hogy

csak a sértett lélekjelenléte és autójának jobbra kormányzása miatt nem történt meg a tragédia,

így a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével, nagyobb kárt okozó rongálással, valamint ittas vezetéssel vádolják.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

Rovatok