Index Vakbarát Hírportál

Földügyi államtitkár: Nem fogja elhinni, miről beszélgettem Mészáros Lőrinccel

2016. április 27., szerda 19:19

A földügyekért felelős államtitkár, Bitay Márton kedden együtt kávézott a Four Seasons Hotelben a földárverések egyik legnagyobb nyertesével, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel. A Népszabadságnak pedig most elmesélte, miről beszélgettek, de önmaga is belátta, hogy nehezen hihető történetet ad elő.

Nem fogja elhinni – mondta Bitay a Népszabadság kérdésére, miről volt szó a kávézáson. Majd megadta a választ: a fociról. A felcsúti csapat az utolsó helyen van és "

a hétvégén sorsdöntő mérkőzés előtt áll és ha nem nyer, akkor kiesik az NB1-ből. Erről beszélgettünk.

Bitay ezután megismételte, amit a közleményében már jelzett: ő egy teljesen más, magánjellegű találkozón volt, majd összefutott Mészárossal és egy "baráti kávéra" leültek. Bitay szerint semmi hivatalos dologról nem esett szó köztük.

A földárveréseken jól szereplő Mészáros a helyszínről távozva azt mondta: "csak egy kávéra ugrottam be", a beszélgetés tárgyát firtató további kérdésre pedig azt válaszolta, hogy semmiről nem beszélgetett Bitayval. 

Az államtitkártól a Népszabadság azt is megkérdezte, hogy a legtöbb földpályázati és földárverési nyertessel is hasonló viszonyt ápol-e. Azt válaszolta, hogy sajnos nem. „Az lenne a legszerencsésebb, ha mind a 10500-at ismerném. De ahogy nézem a földvásárlók számának növekedését, erre egyre kevesebb esélyem van" - magyarázta Bitay. 

Rovatok