Index Vakbarát Hírportál

Áttörte a határsorompót egy embercsempész Letenyén

2016. május 5., csütörtök 12:29

Áttörte a határsorompót autójával egy embercsempész Letenyén, majd nem sokkal távolabb otthagyta a járművet, és az abban szállított migránsokkal együtt elfutott. Kora reggel az utasokat elfogták, de az embercsempészt még nem kerítették kézre - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra hivatkozva az MTI.

A magyar rendszámú egyterű éjfél után nem sokkal jelent meg az M7-es autópálya letenyei határátkelőjénél a kilépősávban. Amikor a rendőrök ellenőrizni akarták az autót és utasait, a sofőr hirtelen gázt adott, és a sorompót áttörve elhajtott Horvátország irányába.

A jármű még magyar területen megállt, majd a kocsit hátrahagyva a vezető az utasokkal együtt elfutott. A rendőrök kora reggel, az M7-es autópálya mellett elfogtak a menekülők közül két-két pakisztáni, bangladesi és afgán férfit, majd néhány órával később egy pakisztáni társukat is őrizetbe vették. Kihallgatásuk során elmondták, hogy az embercsempész segítségével Olaszországba akartak eljutni.

A rendőrség közölte azt is: az autó sofőrjét a délelőtti órákig még nem sikerült kézre keríteni. A személyautót lefoglalták, az ügyben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen - írta az MTI.

Rovatok