Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt a rendőrség honlapjáról a kormányt cáfoló közlemény

2016. május 6., péntek 22:49

Már nem elérhető a rendőrség honlapján Tiborcz Jánosnak, a vas megyei rendőrfőnöknek a nyilatkozata, ami megcáfolta, amit Lázár János mondott a csütörtöki Kormányinfón. Lázár tényként beszélt arról, hogy a szakközépiskola tornacsarnokában kézilabdázó lányokat "molesztálták, illetve zaklatták az ott elhelyezett bevándorlók, ezt ez ügyeletes tiszt figyelmeztetésére sem hagyták abba". Sőt, a miniszter azt is mondta, hogy a migránsok betörték az ablakot, ezért a lányoknak abba kellett hagyniuk az edzést.

Az Atv.hu csütörtökön írt arról, hogy Körmenden „botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát.” Ezt a hírt cáfolta a rendőrség honlapján a megyei rendőrkapitány. A legújabb fejlemény pedig az, hogy a rendőrség estére elérhetetlenné tette Tiborcz nyilatkozatát, azt csak az internet őrizte meg

Tiborcz János rendkívüli sajtótájékoztatón és közleményben ezeket mondta:

A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Körmend polgármestere is azt mondta a helyi rendészeti szakközépiskolában történtekkel kapcsolatban, hogy 

az ATV internetes portálján megjelent híradások nem a valóságot tükrözték, rémhírkeltőek és alkalmasak arra, hogy a város jó hírét, valamint a körmendiek biztonságérzetét is rontsák. 

A fideszes Bebes István erről pénteken rendkívüli sajtótájékoztatóján beszélt, amelyen felszólította a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot: vizsgálja ki minden részletre kiterjedően mindazt, ami a helyi rendészeti szakközépiskolában történt, találják meg a tetteseket, de azt is derítsék ki, hogy ki lehetett a forrása azoknak „a valótlan tartalmú információknak”, amelyek a sajtó egy részében megjelentek.

Az Atv.hu  pénteken  újabb cikket jelentett meg , amelyben újabb tanúk erősítik meg a körmendi migráns-sztori részleteit. A tanúk hitelességét ugyanakkor gyengíti, hogy nem nevezi meg őket, az egyik kézilabdás lány anyja szólal meg, aki állítólag látta az esetet, illetve egy másik kézis meg nem nevezett hozzátartozója. Egy másik tanú Tompa László, a Pro Körmend Városszépítő Egyesület önkormányzati képviselője, aki nem látta a dolgokat, viszont állítólag szembetalálkozott a rendészeti szakközépiskola ügyeletes tisztjével, aki éppen jelentette az esetet felettesének. 

Rovatok