Index Vakbarát Hírportál

Egyetemistákat vertek a biztonságiak az ELTE egyik buliján

2016. május 7., szombat 16:45

Három fiatalt, köztük egy egyetemista lányt is megvertek a biztonsági őrök a Lágymányosi Eötvös Napokon (LEN), írja az egyik sértett az esemény Facebook-oldalán.

Tegnap, május 5-én éjjel a LEN-nagysátor bejáratánál a biztonsági őrök szétverték a barátomat, a barátainkat és engem is többször megütöttek.

A verekedést ők kezdeményezték, és sok tanú bizonyíthatja, hogy miután leütötték a barátomat és a földön feküdt, az egyik biztonsági őr többször fejen és gyomron rúgta, a másik ismerősömet orron és arcon verték, engem háromszor úgy megütöttek, hogy leestem a földre (pedig én egyszer sem ütöttem, csak kiabáltam nekik, hogy ne bántsák a többieket)” – írja az egyik lány, aki az eredeti posztban azt is megemlíti,hogy valaki videóra vette az esetet, ezért a segítségét kéri eljuttatni a felvételt a megfelelő emberekhez.

Egyetemistákat vertek a biztonságiak

A posztoló azt is írta, hogy felháborítónak tartják ezt a viselkedést, és szeretnének feljelentést tenni. Ezért kérték a szervezőktől egyes biztonsági őrök adatait, akik a Majka-koncert idején a nagysátor toitoi felőli bejáratánál dolgoztak.

Kommentekben többen jelezték, hogy a biztonságiak kifejezetten agresszívek voltak, a LEN szervezői azonban egy magánüzenetben jelezték, hogy folyamatban van az intézkedés és felvették a kapcsolatot a céggel.

Az esemény az ELTE Hallgatói Önkormányzatának négy részönkormányzata szervezte (Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, a Lágymányosi Campuson lévő Informatikai Kar, Társadalomtudományi Kar és Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatai). A rendezvény résztvevői szerint azonban hivatalosan az K&B Fest Kft. a lebonyolító, akik a nemi erőszak ügy miatt elhíresült ELTE-TÓK gólyatábort is szervezték.

Egyes hírek szerint a többnapos rendezvényen már csütörtökön is több verekedés történt, a pénteki napon pedig a katasztrófavédelmiseknek is ki kellett menni a helyszínre.

Kérdésünkre azt írta a rendőrség, hogy "május 6-án 4 óra 26 perckor érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység-irányítási Központba, hogy Budapesten a XI. kerületben egy rendezvényen a biztonsági szolgálat munkatársai egy személyt bántalmaztak és a földre lökték. A járőrök 9 percen belül a helyszínre érkeztek, a szükséges intézkedést megtették. A történtek tisztázására a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el". 

A rendezvény fővédnökei az ELTE rektora és kancellárja, valamint Újbuda polgármestere. 

Vizsgálatot indított az ELTE HÖK

"Az ELTE vezetésével is együttműködve tényfeltáró vizsgálatot indítottunk,
és természetesen minden segítséget és támogatást megadunk a történtek teljes
feltárása érdekében" - írta vasárnapi közleményében az ELTE Hallgatói Önkormányzata. Kérik, ha valaki szemtanúja volt bármilyen bántalmazásnak a LEN-en, haladéktalanul hívja a rendőrséget. A bántalmazás áldozatainak felajánlják az Egyetem Életvezetési Tanácsadójának a segítségét. "Szükségesnek  érezzük  hangsúlyozni,  hogy  az  erőszak  minden  formáját elítéljük, és idegennek tartjuk az ELTE és a LEN céljaitól, szellemiségétől" - áll a közlemény végén.

Rovatok