Index Vakbarát Hírportál

Lázár János ajándékot vitt a pápának

2016. május 7., szombat 10:10

Ferenc pápánál járt római magánútján Lázár János és felesége, írja a Délmagyar.hu. Ajándékot is vittek a pápának: egy bársonyterítőt, amit egy helyi cég készített.

Nem tudtuk, hogy kinek készül a terítő, de nagyon meglepődtünk, amikor Lázárné Megyeri Zita asszony egy hete hozta a bekeretezett fotót, amelyen az átadás pillanatát örökítették meg

− nyilatkozta a lapnak a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. hímzője; ő készítette a terítőt. Hozzátette, nagy öröm számukra, hogy „ilyen messzire és ilyen neves emberhez jut el a munkájuk". A cikkből az is kiderül, Lázár Jánosék otthonát több olyan tárgy is ékesíti, amit ez a cég készített, például függönyt is varrtak nekik.

De mit tudunk a bársonyterítőről?

És mit szólt ehhez a pápa?

Nagyon tetszett az ajándék Ferenc pápának, örömmel és szívesen fogadta. A pápát Lázár János magyarul köszöntötte: „Isten áldja, Szentatyám". Ezt értette is a katolikus vezető, akit arra kért a miniszter, hogy imádkozzon a vásárhelyiekért

− válaszolta Lázár sajtósa a lapnak a kérdésre, hogy mi volt, hogy volt. Ennél többet azonban nem mondhatott, lévén, magánlátogatás volt.

Rovatok