Index Vakbarát Hírportál

A TEK ott lesz az olimpián, de azért bízzanak a brazilokban is!

2016. május 11., szerda 13:46

A magyar küldöttség biztonsága érdekében a Terrorelhárítási Központ szakembere is jelen lesz Rio de Janeiróban az olimpiai játékok alatt.

- ezt Hajdu János, a TEK főigazgatója jelentette be a "Mi vár ránk Rióban?" elnevezésű szerdai konferencián, amelyen a kiutazásban érintett sportolók, edzők és sportvezetők közül is többen részt vettek.

Ezzel csak igazodunk a többi országhoz, mivel a játékok idején működő rendőrségi együttműködési központban ott lesz minden résztvevő ország biztonsági szervének képviselője, így Magyarországé is. A 206 országból azért érkezik majd 206 antiterrorista szakember, hogy veszélyhelyzet esetén gyors legyen az információcsere és minél hamarabb meg lehessen tenni a szükséges intézkedéseket.

Mindig, mindenhol nem lehetünk jelen, nem akadályozhatunk meg minden cselekményt, de mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük a bajt, vagy ha mégis belekerülünk, akkor az ne tartson sokáig.

- osztotta meg szakmai hitvallását a közönséggel Hajdu, aki arra kérte a magyar delegáció tagjait, hogy azért bízzanak a brazil biztonsági szervekben is. 

(MTI)

Rovatok